Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ljus läsvrå nära det blå

 
Folk
Visa alla artiklar

Tidigare fritidschefen Sven Carlsson trivs i sin och hustrun Gullis bostad i Köping. Här kan han ägna sig åt sina käraste intressen.

Annons

–Det är 105 trappsteg upp, säger Sven Carlsson när han artigt håller upp höghusets ytterdörr. Han öppnar strax även hissdörren.

–Man får trycka in sexan. Det är lite förvirrande, eftersom vi bor på åttonde våningen.

Sven är på väg hem efter att ha varit och kastat sopor. Kanske beror hans artiga sätt med dörröppnandet på att han tillhör en äldre generation, eller så kommer det helt naturligt för att han är en social person.

–Jag har sysslat mycket med människor, säger han efter att ha hejat på sin fru Gulli och slagit sig ner i en stol på deras inglasade balkong.

Sven har tidigare varit fritidschef på kultur och fritid i Köping, då hade han kontakter inom många föreningar berättar han. Efter det var han hotellchef i Funäsdalen under nästan ett decennium. Då träffade han också mycket folk.

Läs mer i Bbl/AT onsdagen den 28 juli!