Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvira och Walter - äkta makar i 60 år

 
Folk
Visa alla artiklar

Elvira och Walter Karlsson, Köping, har firat diamantbröllop.

Annons

De vigdes i Köpings kyrka på midsommarafton den 23 juni 1951 av pastor Per Waller. Brudnäbb var Marianne Wågemark, Falun. Bröllopsfesten hölls på det nyöppnade Hotell Gillet i Köping. Nu efter 60 år åt brudparet ännu en delikat bröllopsmåltid på samma restaurang.

Under årens lopp har makarna gjort flera bröllopsresor. Efter vigseln 1951 åkte de per tåg och ångbåt på Siljan till Falun och Sollerön för en treveckors bröllopstripp. Efter guldbröllopet 2001 tog de bussen till Värmland för en veckas rundtur i det vackra landskapet.

-Efter diamantbröllopet 2011 kommer förmodligen bröllopsresan att ske per rullator till Köpings city, skämtar Walter Karlsson.

Som synes har en viss nedtrappning av resorna skett. Men under årens lopp har metallerna också blivit allt ädlare, för att nu vara framme vid den allra ädlaste. Efter diamantbröllopet hoppas brudparet på fortsatta sköna bonusår.