Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elise Karlsson i topp när vi listar fem favoritböcker just nu

Snart är den fulladdade bokvåren över och sommarens hängmatteläsning väntar. Här listar vi de bästa böckerna som vi har recenserat under mars-april.

1 Elise Karlssons ”Klass”

En av Sveriges mest begåvade författare i den yngre generationen är tillbaka efter framgången med ”Linjen”. I ”Klass” skriver hon om en ung kvinnas resa från Rinkeby till universitetets medelklassmiljö. Inte lika stark som ”Linjen”, menade vår kritiker Kristian Ekenberg, men konstaterade också att det är svårt att leva upp till förväntningarna.

Läs hela recensionen här

2 Graham Swifts ”Mödrarnas söndag”

Vårens bästa läsning, skrev Cecilia Ekebjär efter att ha läst denna roman. Swift skriver om en avgörande dag i en ung kvinnas liv. En roman som man läser långsamt för att den inte ska ta slut.

Läs hela recensionen här!

3 Philip Teirs ”Så här upphör världen”

En kärnfamilj i sommarstugan i möte med omvärlden är ämnet för Philip Teirs roman. ”Stämningarna tränger sig på, nästan smyger fram och inger en falsk trygghet till den stund då ingenting längre går att dölja. Jag är djupt imponerad”, skrev Crister Enander i sin recension.

Läs hela recensionen här!

4 Mattias Hagbergs ”Syndavittnet”

En piga kommer till det ryska ishavet för att tjäna hos öns präst. Året är 1917 och snart drar den ryska revolutionen över ön. Efter det blir sig ingenting likt. I vår recension skrev vi att Mattias Hagbergs romaner ”hittar en helt egen nisch i samtidslitteraturen”.

Läs hela recensionen här!

5 Annah Björks och Mattias Beijmos "Båt 370 – döden på Medelhavet"

En thriller, fast ur verkligheten, om det cyniska spelet kring flyktingar som vill in i EU. Författarduon från Sverige smyger på smugglarnas stränder och tar stora risker i jakt på berättelsen om de som drunknade från Båt 370 på väg från Turkiet till Grekland.

Läs hela recensionen här!

Läs mer: Bästa bäckerna under januari-februari