Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelseger i kvalet säkrade plats i U16 elit för Köpings Hockey

Köping Hockey kar klarat av ett kval på allra bästa sätt. Det innebär att klubbens U16-lag får spela i en elitserie för landets bästa U16-lag.

Genom vinst i seriespel Örebro/Västmanland denna säsong kvalificerade sig Köping Hockeys U16-lag till ett kvalspel för att försöka avancera till elitspel nästa säsong. Kvalet arrangerades av Borlänge HF, vilka tagit sig till kval på samma premisser, liksom det tredje laget BIK Karlskoga. Första kvalmatchen spelades mellan Borlänge HF och BIK Karlskoga, vilken gick till förlängning och till sist vinst för Borlänge HF med 2-1. Köping HC:s första match spelades mot BIK Karlskoga där Köping gick vinnande ur striden med siffrorna 8–2.

Därefter var det dags för final mot Borlänge HF, där endast det vinnande laget skulle erbjudas elitkontraktet. Den matchen vanns även den av Köping HC med 4–1 och kontraktet var säkrat. Det var en skara glada spelare och ledare som efter segern firade på planen och i omklädningsrummet. I bussen var det allsång hela hemresan, vilken även avslutades med de traditionsenliga segervarven i rondellerna i stan.

Tobias Berglöw, lagledare KHC U16

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel