Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir inget extraval

Det blir inget extra val till riksdagen i vår. Det står klart efter en presskonferens i riksdagen i dag.

Annons

En blocköverskridande överenskommelse mellan alla riksdagspartier utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna utgör basen för den öppning som nu gör det möjligt för en minoritetsregering att regera och att få igenom en budget i riksdagen.

Sämjan och den ömsesidiga respekten för det arbete som lett fram till överenskommelsen präglar den pågående presskonferensen. Överenskommelsen kommer att innebära att den sittande Socialdemokratiska regeringen med stöd av Miljöpartiet kan sitta kvar och man kommer att kunna lägga en vårbudget i april. Överenskommelsen kommer att gälla fram till valet 2022 och är således mycket långsiktig.

- Det här är naturligtvis bra. Alliansen har tagit sitt ansvar och tagit emot Stefans utsträckta hand, kommenterar Elizabeth Salomonsson, Socialdemokratiskt kommunalråd i Köping.

Elizabeth Salomonsson uttrycker lättnad över att riksdagens båda block tagit sitt förnuft till fånga så att landet kan regeras och hon menar att den "cirkus" allmänheten sett råda i riksdagen har skadat tilltron till politiken.

-Det återstår för partierna att bevisa att den här överenskommelsen verkligen betyder att man kan samarbeta trots att man har olika uppfattningar.