Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den tjuvaktiga ekorren såg till att trisslotterna hamnade vid Rölösjön: ”Vår matglade Kurre motade bort fåglarna”

 
Månadens bild
Visa alla artiklar

En pigg ekorre som stjäl fågelmaten – det blev januari månads vinnare i vår tävling ”Månadens bild”. Eller rättare sagt så heter pristagaren Sam Adolphson, mannen som tog bilden.

Annons

Sam Adolphson hör hemma vid Rölösjön, norr om Kolsva, några kilometer norr om kommungränsen mellan Köpings och Skinnskattebergs kommuner. Vid en gård i skogen bor han och förstås också ekorren, som visar sig lite då och då.

– Den bor bakom stallet och har blivit hemtam här, berättar Sam Adolpson.

Redan i somras var det full fart på ekorren, som då satte fart på svalorna, som hade bygg bon vid taknocken.

– Ekorren sprang horisontellt på väggen och jagade upp fåglarna. Dom var alldeles vilda och vi härjade lite med ekorren, så han lät svalorna vara.

Nu under vintern matas fåglarna, men även ekorren har hittat till matbordet och då och då passar han på att stjäla lite fågelfrö.

Sam Adolphson skriver så här om sin bild:

”HUSOCKUPANTEN” Vi har en ekorre som håller till i skogen bakom vårt stall och visar upp sin klätterförmåga ibland. I somras fick jag skrämma bort honom när han sprang horisontellt längs husväggen och ville åt svalbona högst upp under taknockens takutsprång under svalornas ilskna skrik. Lördagen den 6 januari nu i år, när vintern kommit på allvar, tog jag bifogade bild när vår matglade Kurre hade sprungit upp för den höga stolpen som bär upp fågelstugan, motat undan talgoxarna, blåmesarna och domherren och gjorde ”rent hus” i de bevingade vännernas matsal.

Sam har inte fotograferat så mycket digitalt, men i somras skaffade han sig en systemkamera med ett ordentligt teleobjektiv med 60 gångers förstoring.

– Så nu kan jag plåta fåglar och andra djur. Tidigare hade jag en kamera i fickformat för familjefotona, säger han.

Ta chansen du med och skicka in bilder till vår månadstävling. En vinnare varje månad belönas med tre trisslotter.

Det är enkelt att ladda upp din bild på sajten och det gör du via den HÄR LÄNKEN.

Här nedan följer några bilder som skickades in under januari månad till bblat.se.