Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: En kappvändare i KD-kläder !

Kommentar till: Växande företag får nobben för tält på industrimark – oppositionspolitiker: ”Löjligt att neka”

Först vill jag betona att det är en självklarhet att framgångsrika och växande företag är en stor tillgång för Köpings kommun. Företagsamhet skapar arbetstillfällen och generar skatteintäkter till kommunen.

Men även framgångsrika företag som vill expandera måste , likväl som den enskilda villaägaren som vill bygga ett nytt garage eller sätta in en braskamin, rätta sig efter det regelverk som gäller.

Lars-Axel Nordell tycker det är ”löjligt” att neka ett köpingsföretag att ställa upp ett tält på sin mark. Om man uttrycker det på det viset så kan det ju låta småaktigt och trångsynt.

Men om samma företag tidigare satt upp tält utan bygglov ( dvs i princip byggt svart), fått bygglov i efterhand och fått betala en sanktionsavgift för detta , samt även tidigare genat för att få bygglov , så kanske det inte låter lika omotiverat.

Företaget ifråga har ju också tidigare upplysts om att ytterligare exploatering inom området var kopplat till framtagande av detaljplan för området. Man har haft tiden på sig sedan november -17 för att initiera en sådan plan, men något sådant har inte skett.

Det är mycket som är löjligt här i världen, och Lars-Åke Nordell (KD) framstår väl som en av de löjligaste i så fall. Han verkar ju hoppa upp som gubben i lådan men en den ena än det andra populistiska ställningstagandet.

Med tanke på den erfarenhet, som han som tidigare riksdagspolitiker och oppositionsråd i Örebro borde besitta, så tycker jag att han skulle veta vilka regler som gäller och inte gäller.

Men uppenbarligen är det viktigare att profilera sig som en kappvändare utan ansvar, än att framstå som en insiktsfull och seriös oppositionspolitiker.

Ola Saaw (M)

Ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel