Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Flyget ett miljösmart alternativ

Den mest klimatsmarta flygning någonsin har nyligen genomförts mellan Halmstad och Stockholm. Med dagens teknik lyckades man kapa utsläppen med 46 procent. Det visar med all tydlighet att flyget går att göras bättre. Att därför kategoriskt säga att vi inte ska flyga är fel väg att gå, det är inte flyget som är problemet utan bränslet.

Sverige är ett långt och glesbefolkat land, det innebär att flyg i många fall är det vettigaste alternativet. Låt oss istället se till att Sverige blir ett föregångsland där vi använder och utvecklar ny smartare teknik som minskar klimatutsläppen även för flyget. Runt hörnet är dessutom utvecklingen långt gången för eldrivna flygplan även i kommersiell drift. En eldriven fordonsflotta är framtiden men då behöver Sverige klimatneutral elproduktion och att kärnkraften utvecklas.

Så låt oss sluta vara så kategoriska och inse att vi genom att utveckla flyget kan få ett smartare transportsätt redan idag. Som dessutom på vissa sträckor är smartare än andra färdmedel. Det är så vi får ett hållbart samhälle.

Åsa Coenraads

Riksdagsledamot (M)

Trafikutskottet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel