Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Gillberg kör mot Norge

Sverige versus Norge.
På Höljes Motorstadion – inför drygt 25 000 åskådare.
– En enorm upplevelse på alla sätt och vis, säger Sveriges tillika SMK Arbogas Daniel Gillberg inför helgens landskamp i samband med rallycross-EM.

Annons

England, Frankrike, Österrike, Ungern och Norge. När EM-cirkusen i rallycross landar i Sverige står sjätte deltävlingen för dörren och över 25 000 åskådare väntas till Värmländska Höljesbanan.

Men vid sidan av står en annan attraktion – landskampen mellan Sverige och Norge, och i det svenska laget kommer SMK Arbogas Daniel Gillberg att lägga allt krut på att fräsa ifrån grannförarna i det enorma prestigemötet.

– Det ska bli fruktansvärt roligt, spännande och lite av en revansch i Höljes efter det där med hjulen, säger han och syftar på hjulbytet han gjorde i SM-prologen, som kostade flera placeringar.

Till vardags kör Gillberg i klass två, men i landskampen är det klassen ovanför som gäller – vilket skiljer omkring 70 hästkrafter mer. När SMK Arboga-föraren fick beskedet om platsen i det svenska laget i förra veckan, efter att en ordinarie förare tvingats tacka nej, har det varit bråda dagar för att uppgradera sin BMW. Bland annat har det blivit en resa till Norge för en ny motor...

Men på torsdag bär det av till Höljes. På fredagen har han en kort tids träning inför kvalen på eftermiddagen samma dag.

– En enorm upplevelse på alla sätt och vis. Jag hoppas på bra väder, säger han och berättar att landskampen blir hans största tävling hittills i sin karriär.

Läs mer i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.Eller köp tidningen elektroniskt HÄR!