Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då startar bygget av nya bostäder i Arboga

 
Byggnation vid Åbrinken i Arboga
Visa alla artiklar

Om två veckor inleds byggandet av 23 nya bostadsrätter vid Åbrinken. Redan nu har den externa byggfirman i Göteborg sålt 15 av de framtida bostäderna.

Bostadsbyggandet har tagit fart på allvar i Arboga. Efter sommaren stod sju nya bostadsrätter klara för inflyttning vid Laggargården. Parallellt med byggstarten av ett helt nytt bostadsområde vid Åbrinken byggs även ett flervåningshus vid Ljungdahlsbacken – ett projekt som Bärgslagsbladet/Arboga Tidning skrivit om flera gånger.

Den första november är det dags för första spadtaget till nästa stora bostadsprojekt i Arboga. Då har turen kommit till Åbrinken där Werner Arkitekter AB satsar på 23 nya bostäder i form av kedjehus, parhus och lägenheter. Att en extern byggfirma väljer att satsa i Arboga hör inte till vanligheterna, men arkitekten Stefan Werner tror fortsatt starkt på området intill ån. – Vår idé är att utveckla mindre kommuner med stor tillväxtpotential. Därför känns det bra att göra det här projektet i Arboga. Som jag har sagt tidigare är läget unikt när det kommer till att bygga helt nytt så nära stadskärnan som det här handlar om, säger Werner.

Trenden så här långt är att det är mestadels äldre som valt att slå till på de å-nära bostadsrätterna.– Det kunde ha varit fler barnfamiljer, säger Stefan Werner. Samtidigt ligger företaget bra till med 15 sålda bostadsrätter i dagsläget, innan byggandet ens har dragit i gång.

Kristofer Ström 021-199232 [email protected]