Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlie vet allt om psykisk ohälsa

Genom sin egen historia ger Charlie Eriksson kunskap, inspiration och känslor till åhörarna.

Charlie Eriksson trollband en fullsatt Teater Forum i Köping på onsdagskvällen med ett ämne så känsligt att det nästan är otänkbart att tala om.

Psykisk ohälsa. Tabun och myter travas på varandra redan när man säger det. Charlie sa det många gånger och han vet vad han talar om. Med en websajt och ett livsprojekt som går ut på att synliggöra just psykisk ohälsa och med en egen sjukdomshistoria som griper tag i åhörarna varenda minut av de 70 som föredraget varar.

Charlie Eriksson berättade självutlämnande om sina egna ångestattacker, om självmordsförsök och ofta dåligt mottagande i vården. Om vägen ner till botten och om vägen tillbaka.

– Jag är en vanlig grabb från Falkenberg med vanliga drömmar, förklarade han. Och fortsatte med att det i salongen antagligen satt många med ungefär samma bakgrund och drömmar.

– Man kan aldrig se hur folk mår. Vem som har psykisk ohälsa eller vem som kommer att drabbas, fastslog han.

Mot slutet av berättandet kom han in på hur alla kan hjälpa till i kampen mot psykisk ohälsa. Allt från att prata, lyssna och finnas där för kompisar som behöver stöd till att bära armbandet "Aldrig ensam".

– Jag såg armbandet "Fuck Cancer" och tänkte att det skulle jag kunna använda också. Med budskapet Aldrig ensam (från sajten aldrigensam.com; reds anm) tänker jag att det kan fungera som en symbol och en samtalsöppnare, berättade Charlie.

Han berättade om sajten, som varje månad når miljontals besökare och om organisationen bakom den, som bland annat har kändisar som Köpings Filip Hammar som ambassadör.

En angelägen, berörande – men också hoppfull kväll om det som är så svårt att tala om.