Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Camilla brinner för kärlek, tolerans och secondhand

 
Folk
Visa alla artiklar

Arbogatjejen Camilla Andersson Bonnevier från Röda korsets ungdomsförbund har organiserat en modevisning som ska hållas under Örebro Pride.

Annons

Modellerna ska bära secondhandkläder, men det är inte kläderna som står i fokus, utan det är kärleken som får strålkastarna riktade mot sig. Då handlar det framförallt om kärleken till varandra.

–  Vi vill stå upp för mänskliga rättigheter och hbtq-personer, säger Camilla.

Samtidigt vill Röda korset passa på att slå ett slag för att minska masskonsumtionen och visa kärleken till kläder. Detta gör de genom att använda sig av secondhandkläder i modevisningen.

Den här modevisningen blir den tredje som Camilla organiserat, och den andra som hålls på Pride i Örebro. Den här gången får besökarna uppleva något alldeles extra då det är tänkt att modevisningen ska väcka känslor hos publiken.

–  Vi har tänkt följa historien kring homosexualitet både med kläder och musik, säger hon.

Camilla förklarar att musiken börjar med dämpade toner för att ”avslutas med kärlek”, och detta kommer självklart synas i kläderna också.

Hon vill gärna göra något liknande på hemmaplan.

– Det är bra om både tjejer och killar i Arboga får veta att vi finns.

För fyra år sedan, år 2009, gick Camilla med i Röda korsets ungdomsförbund. Ungdomsförbundet har ingen avdelning i Arboga så hon gick med i Örebro.

– Jag kände att jag ville göra något.

Hon hade blivit påverkad av saker hon sett på nyheterna och fick en stark känsla av att vilja hjälpa till.

– Det som är så otroligt häftigt med Röda korset är att man är med i något som är större än en själv, säger Camilla med ett stort leende.

Hennes första uppdrag för organisationen var under vaccineringen av svininfluensan för några år sedan. Då var hennes uppgift att ta hand om de som vaccinerades och se till att alla mådde bra. Sedan dess har hon blivit kassör i styrelsen och har arrangerat tre modevisningar.

– När man väl börjat med något inom Röda korsets ungdomsförbund vill man bara fortsätta.

I vintras tog Camilla examen från Örebro universitet. Nu är hon utbildad socionom och har i sommar jobbat i Göteborg som boendestödjare. När hon är hemma i Arboga jobbar hon som vårdbiträde inom hemtjänsten.

I framtiden hoppas Camilla kunna använda sig av sin examen samtidigt som hon jobbar inom hjälporganisationer och kämpar mot sexual-

brott.

– Jag kommer att vilja fortsätta arbeta med mänskliga rättigheter. Det är det jag brinner för.

Camilla Andersson Bonnevier

Ålder: 24 år.

Familj: Mamma, pappa, tre syskon och en häst.

Aktuellt: Organiserar modevisning som hålls den 31 augusti i Örebro konserthus.

Favoritplagg: Klänningar. ”Jag älskar klänningar. Och spets är fint.”

Skulle aldrig ta på sig: ”Kläder jag visste skapats genom någon annans lidande.”

Gör på fritiden: Engagerar sig i Röda korset och jobbar på Kupan i Örebro. Är med sin häst och sina vänner.