Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg ut Ladubacksskolan

Annons

Jag är relativt nyinflyttad till Arboga kommun. När jag flyttade hit fick mitt äldsta barn plats på Ladubacksskolan där hon har skaffat nya vänner och har lärare som hon känner förtroende för. Efter en separation har jag nu flyttat och mina andra barn får inte plats på samma skola som mitt största barn.

För mig, som ensamstående förälder, innebär det att jag måste köra runt hela Arboga för att lämna och hämta mina barn varje morgon. Naturligtvis tar det mer tid och det blir stressigt för både mig och barnen.

Det finns tre skolor här i Arboga, Ladubacksskolan, Nybyholmskolan, och Gäddgårdskolan. Högst tryck har Ladubacksskolan för tillfället. Det kan inte vara någon nyhet för stadens politiker. Det är ett välmående bostadsområde med många nybyggen. Det är inte rätt att stadens invånare, och framförallt våra barn, ska drabbas för att Arboga kommun har dålig framförhållning och inte har planerat för ökat antal barn i området.

När barnen placeras inom den kommunala skolan är prioritetsordningen som följer:

Särskilda skäl

Upptagningsområde

Närhetsprincipen

Syskonförtur

Jag säger det ännu en gång – våra barn och vi som föräldrar ska inte behöva drabbas av att Arboga kommun inte hunnit tänka till!

Allt jag önskar är att mina barn ska få gå på samma skola.

Maritza Turesson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons