Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg stationen i Valskog

Annons

Ja gott folk, För att bara ha skummat ytan av de problem och brister som finns inom VMKF så får man säga att det inte ser bra ut för ansvariga inom direktionen. 

Om vi återvänder till larmen och Ola Saaws idéer så uppstår något märkligt. 

Jag har flera gånger åkt förbi Valskog och sett brandkåren stå där, till slut var jag tvungen att ta rätt på varför och fick då veta att när Köping rycker ut så blir Arboga kallad att stå vakt i Valskog om det skulle komma nåt fler larm inom Köpings kommun?

Hur kan det komma sig att när Köpings heltidsstyrka rycker ut ska Arbogas deltidsstyrka åka till Valskog och sitta vakt? Hur går det ihop med Ola Saaws motion om att bygga en ny station i Köping? Det ska gå bra att flytta Arbogastationen till Köping och då klarar man sig utan vakt i Valskog eller?

Någonting är ju fel i tankesättet, insatstiden från Köping till Arboga förlängs ju oerhört mycket vid en flytt av Arbogastationen till Köping. Likadant så påverkas Kungsörs insatstid också väldigt negativt vid en flytt av deras station till Köping. Ska det byggas en ny gemensam station för Arboga, Köping och Kungsör så bör den väl byggas i Valskog, eller? Detta förutsätter jag också att våra respektive lokala politiker enkelt kommer att genomskåda och se. 

Statistiskt sett så borde det också vara en större chans med ett nytt larm inom Arboga än att Köping får ett dubbellarm, eller? Detta betyder att man kraftigt underminerar säkerheten i Arboga genom att flytta Arbogastyrkan närmare Köping under tiden de är ute på larm

Jag har tidigare ställt frågor här i tidningen men ännu inte fått något svar. Så nu ställer jag än en gång önskan om att vi som bor och lever här i kommunerna som omfattas av kommunalförbundet snarast här i tidningen får en redovisning av hur denna viktiga verksamhet ska ledas och åtgärdas.  

Man kan reflektera över om Anders Röhfors (M), ordförande inom räddningstjänsten och även kommunstyrelsens ordförande, styr verksamheten inom Arboga på samma sätt som han styr räddningstjänsten, då är det nog dags för lite självkritik och funderingar om vi valde rätt i senaste valet.

En annan reflektion man kan göra är, varför tittar inte våra grävande journalister närmare på denna verksamhet då det verkar finnas obegränsat med intressanta saker som allmänheten borde känna till och kan ta ställning till inför nästa val? 

Om ni tror att mina frågor upphör om ni låter bli att svara så tar ni fel, då direktionen för räddningstjänsten, med Anders Röfors (M) som ytterst ansvarig, inte vill svara på mina oroväckande frågor om verksamheten så får jag väl vända mig till de fackliga organisationerna och eller till tv-programmet Uppdrag granskning för att höra hur räddningschefen med direktionens godkännande hanterar denna livsviktiga verksamhet för oss alla medborgare inom KAK

Besviken kommuninnevånare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons