Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brevbärare på språng

 
Folk
Visa alla artiklar

En moped i postens färger står parkerad utanför en port på Nyckelbergsvägen. En brevbärare med sin postcykel kommer släntrande strax bakom. Det är utbildning på gång!

Annons

Maria Eriksson är den som redan kan, Birgtta Eriksson den som håller på att lära sig distriktet. Hon har just försvunnit in i trappuppgången med en bunt försändelser i handen.

Det är förändringar på gång hos Postens anställda i Köping. Företagscenter ska minska sina öppettider och tjejerna i kassan ska varva kassajobb med brevbäring.

–Det är blandade känslor inför förändringarna, säger Maria.

Hon började som brevbärare 2004, gick över till kassan 2008, och rycker nu in där det fattas folk. Porten öppnas och Birgitta kliver fram till moppen.

–Har du koll på vart vi ska nu?, frågar Maria som kan distriktet utan och innan.

–Däråt, svarar Birgitta och pekar på husen neråt i backen.

–Nej, där har vi varit.

Kvarteret på andra sidan gatan är det som står på tur. Nu väntar fastighetsboxar nere i portuppgångarna i stället för brevlådor på varje dörr.

–Det är skönt att ha fastighetsboxarna på slutet när man har sprungit i ett antal trappor. Man får bra kondis i det här jobbet, säger Maria.