Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borttappad post upphittad

I två veckor har posten varit försvunnen, men nu är mysteriet på väg mot sin upplösning. 

Den last med postade brev som försvann någon gång mellan 24-25 november är nu upphittad. Produktionschefen Kent Andersson på Köpingskontoret fick i går kväll meddelande om att en stor gallerbehållare som innehöll posten kommit tillrätta.

Det var i går kväll som de försvunna breven dök upp på postterminalen i Hallsberg, där de skulle levererats, fast för två veckor sedan. 

- Vart felet var vet jag fortfarande inte. Behållaren har gått iväg från postkontoret i Köping, och hamnat fel. Det är den mänskliga faktorn som spelat roll, säger Kent Andersson, produktionschef i Köping.

Nu kommer breven skickas vidare från postterminalen till rätt adressater. Brev som innehöll inbetalningar med postgiro skickas med bifogade följebrev om vad som hänt.

- Det känns ju bra på det sättet att allt har kommit fram, men tyvärr är det fortfarande försenat. Vi vill ju kunna hålla det vi lovar, säger Kent Andersson.

En av de som drabbades när breven försvann var Jesper Härnborg som hade postat en present till sin flickvän. Han blir glad över nyheten om att hans paket kan komma fram til slut.

- Fy fan vad underbart, säger han till Bbl/AT.

Under veckorna som gått har han inte fått något svar från Posten annat än att han inte skulle få någon ersättning för den förlorade presenten.

- Jag har ju varit ganska förbannad över att jag måste ta det här vidare och lägga energi på det, jag var på väg att gå till konsumentombudsmannen, så det är skönt att slippa det.

Nu kommer postkontoret kolla av sina rutiner för att undvika att liknanade misstag sker igen. 

- Men det här är sånt som vi inte kan rå över all gånger, säger Kent Andersson.

Texten uppdateras.