Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker olika rånare i Köping: ”Troligen ingen koppling mellan de båda rånen”

(Uppdaterad 12) Polisen utreder vidare de båda rånen i Köping, det mot hotellet och det mot smyckesbutiken. Men utredaren Jan Sjöberg säger att de i nuläget inte tror att det är samma gärningsmän som ligger bakom de båda rånen.

Annons
Polisen har inget nytt att meddela i jakten på rånare i Köping. Här arkivbild från väpnade rånet på Stora gatan och Carl Larssons guld.

De båda rånen var väpnande och utfördes av flera gärningsmän, med bara några dagars mellanrum. Polisen har tittat på ett samband mellan rånen.

– Det är troligen ingen koppling mellan de båda rånen, säger utredaren Jan Sjöberg, på polisen i Köping.

Bbl/AT berättade tidigare att polisen gärna vill ha tag i ett viktigt vittne som ska ha gått in i butiken under tiden rånet pågick på Carl Larssons guld i Köping. Ett väpnat rån där gärningsmännen fick med sig guldvaror av okänt värde.

Efterlysningen som gjordes efter kvinnan som kan ha vara ett viktigt vittne har på måndagsmorgonen ännu inte gett resultat. Senare under måndagen meddelande polisen att de fått kontakt med kvinnan och att hon är förhörd.

– Tyvärr har hon inte sett någonting som gett oss något av vikt, säger Jan Sjöberg.

Ingen misstänkt person är gripen varken för rånet mot Best Western hotell Scheele som skedde kvällen den 6 april och inte heller någon gripen för rånet mot Carl Larssons guld i Köping på tisdagen den 10 april.

Bbl/AT har varit i kontakt med butikschefen på Carl Larssons guld som avböjt en intervju. Ingen blev fysiskt skadad men det var en skrämmande händelse för butikschef och personal som chockades svårt.

Mer läsning

Annons