Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänks för att ha försökt bryta sig in på flera ställen i Arboga

En man i Arboga misstänks för att ha försökt att bryta sig in på flera adresser under natten mot lördag och under lördagsmorgonen i Arboga.

Annons
Flera rutor upptäcktes vara krossade i centrala Arboga på lördagen. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma vandal i syfte att stjäla.

Personer upptäckte att Stadskällaren på Nygatan hade ett trasigt fönster. Personal kunde se att någon försökt ta sig in, men inte lyckats, men att ett fönster var krossat. Händelsen är polisanmäld som försök till stöld och upptäcktes vid 7.15 på lördagen.

En byggnad som tillhör Arboga kommun på Dragmansgatan fick vid klockan 7.25 på lördagen ett fönster krossat. Vid Ahllöfsparken hörde ett vittne hur en ruta krossades och såg då en misstänkt person stå vid ett fönster. Vittnet larmade polisen. Polisen har kunnat identifiera vem den misstänkta personen är och han är hörd av polisen.

Vid sjutiden på lördag morgon försökte en person bryta sig in i en bostad på Räntmästaregatan i Arboga. Den som bor i bostaden hörde att något smällde till. Personen såg då hur någon försökte bryta sig in genom köksfönstret och den boende lyckades då skrämma iväg den som försökte bryta sig in. Det här polisanmäldes som försök till stöld. Med tanke på närheten till de andra stöldförsöken så menar polisen att det kan röra sig om samma gärningsperson.Samma gärningsmän misstänks också för att ha slagit sönder en ruta till ett förråd på Örtagårdskyrkan. En av rutorna på den kyrkan hade blivit sönderslagen på natten mellan fredag och lördag. Det upptäcktes klockan 8 på lördagen. Inget verkar ha blivit stulet men på grund av bakomliggande syfte är händelsen rubricerad hos polisen som försök till stöld.

Mer läsning

Annons