Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besök i jägarstugan

 
Folk
Visa alla artiklar

Rune Ramstedt bor i Fredriksbergs jägarboställe, i hus med anor, byggt 1718. Här finns naturen runt knuten och här får han utlopp för sin kreativitet.

Annons

Han har nyss firat sin 80-åriga födelsedag med fest för släkt och många vänner. Jubileet till ära färgade han håret rött. Rune skrattar till där han sitter på sin stol i köket.

–Det var inte rött det skulle bli, utan jag ville få tillbaka min gamla hårfärg.

Festen ordnade han inte bara för födelsedagen, utan också på grund av det besked han fick av sin husläkare. ”Frisk som en nötkärna!”.

En stor glädje efter år av oro och cancerbehandlingar. Högerhanden skakar som en biverkning av behandlingen.

–Det gör inget, det är den handen jag håller på avtryckaren. Det hade varit värre om det varit den andra handen som jag håller bössan med.

På väggen i hallen sitter bilder på de hundar som Rune har haft. Som tolvåring fick han den första, Gissa. ”Den där skithunden”, sade grannarna men Rune var nöjd. Gissa drev i korta pass men tillräckligt länge för att haren skulle bli skjuten.

Läs mer om Rune Ramstedt och om hans liv med jakt, djur, natur och hundar i Bbl/AT den 17 januari.