Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut: Så blir framtidens Bbl/AT

På tisdagsmorgonen fick redaktionen på Bärgslagsbladet/ Arboga Tidning ett tufft besked. Antalet anställda sjunker, samtidigt som e-tidningsupplagan utökas till sju dagar i veckan, det är Mittmedias styrelses beslut.

Läs mer: Han gläds över tidning varje dag

Beskedet som lämnades av chefredaktör Daniel Nordström var att tidningen från och med årsskiftet kommer ut tre dagar i veckan, samt att antalet anställda sjunker med mer än hälften, från 14 till fem reportrar plus en sportreporter. Mer oväntat var dock beskedet att e-tidningsupplagan stiger från fem till sju dagar.

Läs också: Bbl/AT kan bli tredagarstidning

– Detta för att tidningen av ekonomiska skäl behöver gå ned i antalet utgivningsdagar i print, det går inte så jättebra för tidningen just nu, ekonomiskt sett. Däremot vill vi erbjuda våra kunder en tidning alla dagar i veckan, säger Daniel Nordström.

Den lokala journalistklubben

förtydligar dock att detta fortfarande är ett förslag.

- Självklart kommer vi att behöva publicera i nya kanaler och satsa mer digitalt. Den omställningen påbörjade vi för längesedan. Ekvationen som inte går ihop är hur vi ska kunna bevaka och följa de viktiga händelserna i Västra Mälardalen när vår redaktion halveras på kort tid. Den lokala journalistiken i vårt område hotas och vi i facket tar det på största allvar, säger Susanna Ahnlund journalistförbundets representant på Bbl/AT.

Även annonsavdelningen har drabbats av nedskärningarna. I dagarna meddelades att tre tjänster försvinner från och med juli. Från sju anställda till fyra.

Läs mer: Fler och fler läser Bbl/AT

BBl-AT:s chefredaktör: "Allmänheten har rätt att veta" - Om arvodeshärvan i Arboga