Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

bblat.se avslöjar:Skoglund lämnar KFF – holländare ersätter

Thomas Skoglund lämnar tränarposten i Köping FF. Klubben väljer att inte förlänga tränarens kontrakt efter säsongens slut.
- Men under de premisserna som varit hade jag inte velat fortsätta, säger Skoglund.

”Tjomme” Skoglund har gjort sin sista match som KFF-tränare. När säsongens sista match spelas på lördag borta mot Nordvärmland är han avstängd, därefter går rödsvart och Skoglund skilda vägar.

Nu riktar KFF-tränaren kritik mot hur klubben har skött spelarrekryteringen.

- Jag och Leffe (Leif Hirvelä) har varit jäkligt utlämnade. Vi har haft en otroligt tunn trupp och sportkommittén har knappt plockat hit några spelare alls. Det är svårt att göra bra resultat utan bra förutsättningar, säger Skoglund.

- Det är normalt att tränare är kritiska efter säsongen. Men vi bedömde att vi klarar oss med det vi har, kontrar ordförande Thord Gustavsson.

Rödsvart har redan gjort klart med en ersättare. 49-årige holländaren Remco Boere tar över. Han kommer närmast från Västerås SK:s ungdomsakademi och ska fungera som en ”röd tråd” i klubben. Boere kommer att ha hand om seniorverksamheten i a-laget samt utbilda ungdomsledarna.

- Tanken är att vi i framtiden ska satsa på våra egna spelare, motiverar Gustavsson.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år. Remco Boere tillträder sin tjänst i november.

Läs mer i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.