Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bbl/AT efterlyser föreningsnotiser – var med och berätta!

Ledare, spelare och idrottare har nu möjlighet att bidra med föreningsnotiser på sporten i Bbl/AT.
– Hjälp oss att berätta vad som händer i idrottens värld i Västra Mälardalen, säger Helena Tell, chefredaktör.

Möjligheten att skicka in text och bild till sporten i Bbl/AT har funnits i några veckor och hittills har det kommit in några bidrag.

– Men vi vill ha fler. Vi vet att det händer massor i föreningslivet som vi gärna berättar om på redaktionell plats i tidningen. Mycket händer på tidpunkter då tidningen inte har några reportrar i tjänst, säger Helena Tell.

Vad kan föreningarna berätta om?

– Allt! Det kan till exempel vara en lagprestation i en cup, en medalj till en idrottare i en större tävling, bilder från en stor tävling eller turnering eller någon föreningsaktivitet som gjorts.

– Och vi vill gärna ha föreningsnotiser från barn- och ungdomsidrotten. Den har vi svårt att hinna bevaka och berätta om, säger Helena Tell.

Sedan 1 september förra året är det redaktionen på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som ansvarar för sporten i tidningen, tidigare var det VLT:s sportredaktion som hade ansvaret för sportbevakningen i KAK.

– Sporten är lokal igen och det är jättekul! Men tidningens fem reportrar ska både hinna bevaka det som händer i allmänhet i Västra Mälardalen och det som händer i sportens värld. Vi kan omöjligt hinna med allt. Vår förhoppning är att föreningarna vill hjälpa oss med det här och därmed få möjlighet att synas i tidningen.

Så här gör ni!

► Ta en eller flera bilder. Mobiltelefonen fungerar utmärkt. Tänk på att ta en liggande bild, en som är mer bred än hög, det är ett format som passar bäst i tidningen.

► Skriv några rader och berätta. En bra utgångspunkt är att svara på frågorna vem/vilka?, när?, var?, hur? och varför?

► Mejla text och bild till [email protected]. Skriv under med namn och telefonnummer så att vi når dig/er om vi vill göra en större artikel eller har några frågor.