Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bbl/AT avslöjar: Hollywoodstjärna i ”Tårtgeneralen 2” – inspelning i Köping i dag

Filmen ”Tårtgeneralen” är en succé – och självklart blir det en fortsättning. Bbl/AT kan nu avslöja att ”Tårtgeneralen 2” börjar spelas in i Köping redan i dag, och en superstjärna från Hollywood ska finnas på plats.

En månad efter premiären toppar ”Tårtgeneralen” fortfarande biolistan, och filmen har fått idel lovord. Redan under produktionen förra året började Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skissa på en fortsättning, erfar Bbl/AT.

Allt kring detta har varit väldigt hemligt inte minst därför att en stor summa pengar plöjts ner i projektet av ett amerikanskt filmbolag, som imponerats ordentligt av berättelsen om Hasse P och Köping.

En källa nära produktionen har nu avslöjat för Bbl/AT att allt fallit på plats väldigt snabbt de senaste dagarna – så snabbt att man redan idag kommer att filma den första scenen på Stora torget i Köping.

Precis som förra gången behövs det självklart statister. Filip och Fredrik hade tänkt ragga ihop Köpingsbor på stan, säger källan, men den som känner sig manad kan helt enkelt komma ner till Stora torget vid 14-tiden idag. Det lär bli först till kvarn som gäller.

Enligt vår källa tar den nya filmen avstamp i den stora helikopterscenen på torget. Den här gången blir det dock en helt påhittad romantisk komedi, något det amerikanska filmbolaget krävt för att bidra med pengar.

– Filip och Fredrik hade kanske hellre fortsatt sin verklighetsbaserade berättelse om Hasse P, men de känner ändå att det här kan bli bra, säger källan.

Handlingen i filmen kommer att kretsa kring Hasse P:s förhållande med en förmögen amerikansk kvinna, som av en händelse befann sig i folkvimlet i Köping när smörgåstårtan serverades.

– Enligt manuset möttes deras ögon i samma stund som Hasse steg ur helikoptern, och filmen ska berätta om en himlastormande romans som mot alla odds överlever många prövningar i både Köping och Los Angeles, säger uppgiftslämnaren.

Mikael Persbrandt repriserar självklart sin roll som Hasse P i den nya filmen. Till rollen som den amerikanska kvinnan uppges Hollywoodbolaget ha kontrakterat superstjärnan Julia Roberts – som ska finnas på plats i Köping idag.

– En anledning till brådskan med att göra den här scenen är att Julia har ett rätt tajt schema. Resten av inspelningen görs senare i år, men de ville passa på att köra torgscenen nu när det skulle bli bra väder, säger Bbl/AT:s källa.

Bbl/AT har varit i kontakt med Julia Roberts agent April Summers, som varken bekräftar eller förnekar att hennes klient befinner sig i Köping.

– Om Julia gillar smörgåstårta? Ingen aning. Jag vet inte vad en smörgåstårta är för något, säger agenten.

UPPDATERING: Nu kan Bbl/AT avslöja att ”Tårtgeneralen 2” var ett aprilskämt – även om vi hoppas att det kommer en uppföljning i framtiden (med eller utan Julia Roberts).