Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyr och lugn på samma ö: Här är campingen som är barnfamiljernas paradis på sommaren

Nervkittlande sportfiske på vår och höst, familjevänliga båtturer och gäddsafaris under sommarmånaderna. Dragsö camping ligger på en egen ö utanför Karlskrona och är det perfekta semestermålet för alla som älskar en aktiv semester – i och på vattnet.

På en alldeles egen ö, men bara två kilometer utanför Karlskrona centrum, ligger Dragsö camping. Tack vare broförbindelsen går det enkelt att ta sig ut till ön – men väl på plats infinner sig lugnet.

Här finns fler ställen där du kan prova fiskelyckan på semestern.

– Att vara helt omgiven av vatten är en speciell upplevelse. Det är såklart aldrig långt till ett dopp eller en båttur och från vår restaurang Havsviken har du en magisk utsikt över solnedgången, säger David Berg, son i ägarfamiljen som sedan 1980 driver campingen.

– Det var min farfar Percy som tog över den då. 1989 var det mina föräldrars tur och nu när de är på väg att gå i pension så kommer jag och min bror Andréas att ta över, säger David.

Läs mer om Hollistay.com – samlingssajten för 2400 campingar i hela Norden.

Dragsö camping har besökare året runt. På vår och höst kommer sportfiskarna, ofta kompisgäng som vill tillbringa några dagar eller en vecka med avslappnat umgänge och härligt fiske bokstavligt talat runt stugknuten.

På sommaren är det barnfamiljernas tur – de gillar de många aktiviteterna, den absoluta närheten till vattnet och möjligheten att hyra allt från kajaker och kanoter till SUP:ar och motorbåtar.

– Vi erbjuder aktiviteter varje dag och har en egen Kids Club för barn i olika åldrar. Man kan bada från någon av våra badplatser eller från klipporna och i butiken finns nybakade frallor varje morgon, säger David.

Allra mest brukar dock gäddsafarin locka. Varje torsdag under högsäsong kan man se 10 båtar åka i kolonn ut mot de bästa gäddvattnen.

– Vi har två sportfiskeguider som åker ut med upp till 38 gäster. Varje safari är dessutom en spännande tävling. Den båt som får upp den längsta gäddan vinner! Fisken ska mätas och fotograferas och sedan släpps den ner i havet igen. Det är vår mest populära aktivitet och det gäller att boka i god tid om man vill få en plats, säger David.

Läs mer om Hollistay.com – samlingssajten för 2400 campingar i hela Norden.

För den aktiva familjen finns också äventyrsminigolf och biljardgolf på området och den som vill (och vågar!) kan delta i spökjakter, tipsrundor och mycket annat kul.

– Vi märker att allt fler barnfamiljer uppskattar en aktiv semester. Och att se alla nöjda och glada gäster är definitivt det som gör att det är så kul att driva en camping. Vi ser alltid fram emot varje säsong med väldigt mycket glädje, säger David.

FAKTA: Det här är Hollistay

Hollistay.com är en sajt där du hittar över 2400 campingplatser i hela Norden på ett och samma ställe.  Ladda ner appen och börja sök, boka, ring eller maila campingplatsen. Boka över 350 campingplatser och stugor online via sajten till bästa pris och kontaktuppgifter finns till alla 2400.

Ladda ner appen från Appstore. Eller här från Google play

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Hollistay och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.