Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Autistisk tonåring vill kunna utbilda sig men det går inte i Köping

Annons

Jag har lite synpunkter på skolan, eller ja gymnasiet för tonåringar med autism. Köpings kommun kan ej erbjuda en gymnasieskola som anpassar studierna för mig, alltså ligger den närmsta skolan cirka 6 mil bort vilket innebär att jag måste pendla.

På grund av min diagnos kan jag inte ta mig dit via kommunaltrafiken och jag har inte körkort. Ändå kan jag inte få hjälp med skolskjuts varken från LSS, kommunen eller riksfärdtjänst med argumentet ”gymnasiet är frivilligt”. Och ja det stämmer, om jag typ vill städa toaletter på MC Donalds. Vill jag bli något inom till exempel vården måste jag gå minst gymnasiet.

Tycker ni det är rättvist att bara för man har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så förtjänar man inte att kunna jobba med andra saker än typ städning eller att stå i kassan på Ica? Det är inte mitt fel att jag är autistisk, men det är Sveriges fel att jag inte ens kan få försöka leva ett normalt liv. Jag har turen att mina föräldrar missar jobb för att skjutsa mig, men alla har inte de förutsättningarna. Tack, eller inte.

En autistisk tonåring som vill ha en framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons