Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weiderud lovade stora förändringar

Jämlikhet och utveckling dominerade Peter Weideruds tal på Första Maj i Arboga. Inför knappa hundra personer i Rotundan i Medborgarhuset gick han igenom allt som S tänkte göra om partiet vinner kommande val 2014. Den viktigaste frågan som genomsyrade talet var bekämpningen av barnfattigdomen.

Annons
Huvudtalare var Peter Weiderud, ordförande i broderskapsrörelsen och före detta Arbogabo.

Peter Weiderud, själv bördig från Arboga, gav till en början en historik över den egna släktens utveckling. Han berörde hur familjen fick smaka folkhemmets frukter, när den kom till Arboga. Från jordbrukssamhället blev det villa, bil och sommarstuga.

– På hundra år och fyra generationer har min familj gjort en fantastisk resa, sa Peter Weiderud.

Han tog upp två vägar, dels den högra som ökar det ekonomiska trycket på människor och vägen till vänster där det gäller att bära alla förändringar gemensamt.

– Den till höger lockar de som vill sköta sig själva och strunta i andra. Den till vänster kan värna och utveckla ett människovärdigt samhälle där alla har rätt till ett värdigt liv.

I sitt tal lovade han, förutom att bekämpa barnfattigdomen, att satsa på jobb, utbildning, kommunikationer och ett miljösmart samhälle.

– Det är inte moderaterna som är vår huvudmotståndare. Det är orättvisorna, sa Peter Weiderud.

Ungdomstalare var Kristin Andersson, ordförande i SSU Arboga. Med sina femton år är hon den yngsta SSU-ordförande som talat på första maj.

– Jag blev ledsen över valförlusten och jag hoppas på seger 2014. Jag är också ledsen över att vi fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen, sa Kristin Andersson, en åsikt som hon var ensam om att framföra.

Hon uppehöll sig vid sina tre, som hon ansåg, viktigaste frågor. De är Barn och ungdom och särskilt barnfattigdomen, miljön och feminismen.

Trubaduren Kurt-Ola Lindgren från Västerås band samma de olika talen och ackompanjerade avslutningens Internationalen. Programmet i Rotundan inleddes med Arbetets söner tillsammans med Arboga Blåsorkester. Orkestern hade också gått i täten för årets demonstrationståg. Utanför Medborgarhuset bjöds det på kaffe och fiskdamm för de yngre.

Annons