Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramberg Co skickar påminnelse

Ramberg Co vill ha betalt av kommunen för två utställningsmontrar på Arbogamässan 16 april. Påminnelser har skickats.
– Vi har inte beställt, inte deltagit och har inte för avsikt att betala, säger kommunalrådet Olle Ytterberg.

Annons

I samband med att Arbogamässan arrangerades i april stod det klart att Arboga kommun inte tänkte delta denna gång. Arrangören Ramberg Co menade att avtal redan var ingångna och skickade två fakturor till kommunen, en för Arbogabostäder AB och en för Vasagymnasiet.

Kommunen svarade med ett förslag på förlikning, att betala en mässavgift för att ”hitta en snabb lösning”, via ett advokatkontor. Per-Olof Ramberg svarade med att förkasta det. Något svar på det brevet har han inte fått.

– Det här är inte någon kamp om vem som svarar sist, säger Olle Ytterberg. Vi har gett vår ståndpunkt.

De två påminnelserna är om vardera 15 000 kronor inklusive moms.

– Vi bestrider fakturorna, säger Olle Ytterberg. Det finns inga avtal. Det är upp till Ramberg Co att bevisa att det finns några avtal. Det gör det inte.

De avtal som mässarrangören hänvisar till ska ha gjorts muntligt med Arbogabostäders tillförordnade VD Roger Bäckström och Vasagymnasiets rektor Per Gamalielsson.

Efter det skickade Ramberg Co ut bekräftelsebrev på dessa avtal och det är här som meningarna går isär. Redan 23 februari skrevs ett brev av Olle Ytterberg till Per-Olof Ramberg, ett brev som han säger sig ha läst upp i telefon samma dag.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Annons