Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan utröstad

Tråkigt, men i dag tog Melodifestivalsagan slut för Johan Ljungkvist, Arboga. När 50 låtar skulle bantas till 20, räckte inte antalet röster för att skicka Johan vidare i Webbjokern.

Annons
Johan Ljungkvist.

Musikläraren från Gäddgårdsskolan har klarat av flera gallringar och var bland de 50 mest röstade låtarna. Från början deltog över 230 låtar i tävlingen som till slut leder fram till två platser i riktiga Melodifestivalen.

Vid lunchtid skulle de återstående 50 låtarna bantas till 20. Över 241 000 röster hade avgivits sedan tävlingens start och dessvärre räckte inte Johans röster till vidare avancemang. Då hade han ändå varit en specialinbjuden extragäst på kommunens seminariefrukost på onsdagsmorgonen och fick säkert några röster därifrån.

- Jag kämpade in i det sista. Jag gillar visserligen inte att tävla i musik, men det här har varit kul. Det roligaste har varit allt stöd som jag fått av elever och vänner, sa Johan en stund efter att resultatet tillkännagivits.

Även om Johan inte får uppträda med sin låt Släpp inte taget i Melodifestivalsammanhang, kommer han säkert få anledning att spela den när han uppträder som trubadur.

Annons