Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektrisk klimatturné kommer till Arboga

Starten sker i Karlstad och 350 km senare nås målet i Stockholm.
I kväll kliver meteorologen Pär Holmgren och artisterna Staffan Lindberg och Jonsson Nilsson av sina elmopeder för ett uppträdande i Olof Ahllöfs park.

Annons

350 km för målet att utsläppen av koldioxid från bilar inte ska överstiga 350 ppm. Detta för att åstadkomma ett långsiktigt hållbart klimat och en stabil livsmiljö för kommande generationer.

Syftet med turnén är att väcka folk, att peka på behovet av att verkligen få ner utsläppen. De 350 kilometrarna mellan Karlstad och Stockholm avverkas med 0 ppm utsläpp. Deltagarna kommer att åka elmoppe, utom en som cyklar.

Pär Holmgren är den kände tv-meteorologen som har engagerat sig hårt för att komma till rätta med klimatförändringarna.

Staffan Holmgren är musiker, sångare och kompositör och under de olika uppträdandena under turnén kommer han att underhålla.

Liksom kabaretgänget Jonsson Nilsson. Anna Jonsson är före detta ordförande i Miljöförbundet Jordens Vänner och Fältbiologerna. Numera håller hon på med bland annat underhållning tillsammans med kollegan Sara Nilsson som också arbetar på Naturskyddsföreningens internationella avdelning.

Arrangörer i Arboga är Naturskyddsföreningen.

– Arrangemanget håller på mellan 18 och 19.30 i Olof Ahllöfs park, säger Sven och Karin Nilsson, Naturskyddsföreningen i Arboga.

Annons