Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring avled efterkollision - kvinna frias

Kvinnan som åtalades för att ha vållat dödsolyckan på gamla Arbogavägen den 2 juli 2010 frias av Örebro tingsrätt.

Annons

Det var när den unga kvinnan skulle göra en vänstersväng på länsväg 823 i höjd med Götlunda som olyckan inträffade. På den motsatta körbanan kom en 21-årig Arbogabo farande i mycket hög fart.

Avståndet mellan de två bilarna var ungefär 300-400 meter när kvinnan började svänga.

För sent insåg hon att hon aldrig skulle hinna över vägbanan. Instinktivt försökte då kvinnan styra tillbaks åt höger igen, men kollisionen gick inte att undvika.

Det blev en våldsam sammanstötning. 21-åringens bil voltade flera varv, mejade ned en busskur innan den till slut stannade upp mot en timmerhög.

Arbogabon dog av de skador han fick.

I november förra året åtalades kvinnan för vållande till annans död, och för tre veckor sedan hölls rättegången mot henne.

Där berättade både hon och en av hennes passagerare om att den omkomne Arbogabon kört mycket fort. Detta stöddes även av en man som kört bakom kvinnan.

Mannen förklarade att han aldrig sett någon köra så fort, trots att han är en mycket van bilförare. Han uppskattade att Arbogabon körde i cirka 200 kilometer i timmen.

Det här gör att tingsrätten underkänner åtalet mot kvinnan. Det är enligt domstolen otvetydigt att 21-åringen färdades i mycket hög hastighet. Det kan därför inte uteslutas att han dök på ett sätt som kvinnan inte kunnat räkna med.

Annons