Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arboga kommun: Fortsätt koka vattnet

Det är på grund av bakterier som vattnet är otjänligt och måste kokas innan man dricker vattnet, det skriver kommunen på sin hemsida.

På grund av de otjänligt vattnet uppmanar Arboga kommun invånarna i Arboga tätort, Medåker, Hällarna i Arboga kommun och Valskog i Kungsörs kommun att fortsätta att koka det kommunala dricksvattnet innan förtäring.

Anledningen till uppmaningen är att preliminära provsvar tidigare under veckan har indikerat förekomst av bakterier i vattnet.

Kommunen inväntar nu svaren från från laboratoriet i Uppsala.

” Våra tjänstemän arbetar intensivt med frågan. Våra medarbetare körde under torsdagen själva proverna till Uppsala för att påskynda provtagningsprocessen och för att garantera en säker hantering. Vi förstår att situationen kan vara besvärlig och vi tackar Arbogaborna för visat tålamod, säger VA-chef Ulf Zackrisson”.

Läs också: Viktigt meddelande till allmänheten i Arboga – drick inte kranvattnet

Läs också: Efter vattenlarmet i Arboga: ”Vi klarar verksamheten”

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips