Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett mordförsök i Malmö – Polisen: " Vi behöver mer resurser"

En 16-årig pojke sköts ihjäl i går kväll i Malmö och senare under natten besköts en lägenhet.
– Vi har inte de resurser vi behöver, säger Lars Förstell, informatör på polisen i Skåne.

Läs också:

Tonåring dödsskjuten i Malmö – fjärde skottlossningen sedan nyår

Kritiserad polischef i Skåne hoppar av: "Oerhört slitsamt"

Hårt tryck på Malmöpolisen efter våg av skottlossningar

Efter nyår har skottlossningarna avlöst varandra i Malmö. Gårdagens dödskjutning var det andra mordfallet på kort tid som Malmöpolisen nu har fått på sitt bord.

Polisen har sedan tidigare kallat in ett femtiotal polisen från region syd och fått nationell förstärkning för att få bukt med våldet i staden.

– Vi har inte fått alla de resurser som vi behöver. Vi skulle behöva omdisponera folk och få tillgång till fler utredare, säger Lars Förstell.

Söker motiv

Under gårdagen hittades en 16-årig pojke ihjälskjuten vid en busshållplats i stadsdelen Rosengård. Mordet på pojken förbryllar polisen som ännu inte har kunnat hitta något motiv till dödskjutningen.

– Han har levt ett helt vanligt liv. Det är inget som tyder på att han varit inblandad i någon brottslighet. Han är inte känd av oss sedan tidigare och det har inte funnits någon hotbild mot honom.

Polisen var under morgonen klar med avspärrningarna på platsen.

– Våra tekniker är klara på platsen och har lämnat. De initiala utredningsåtgärderna är klara och nu fortsätter utredningen på andra sätt, säger Fredrik Bratt, på Skånepolisen.

En lägenhet besköts under natten med ett flertal skott i en annan del av Malmö. Flera skott trängde in i lägenheten men ingen person skadades. Polisen utreder det som mordförsök.

Mordvågen och de många skottlossningarna i Malmö sätter stor press på polisen som sedan tidigare haft det tufft med en hårt kritiserad chef för polisområdet.

Chefen Annika Stenberg avgick förra veckan med omedelbar verkan och ersattes av Klas Friberg, som kommer att träda in som tillförordnad regionpolischef i syd.

– Nya chefen har pratat om omprioriteringar och vad han vill göra åt den här situationen i Malmö. Men det är inte klarlagt än hur det kommer att se ut, säger Lars Förstell.

Läs också:

Tonåring dödsskjuten i Malmö – fjärde skottlossningen sedan nyår

Kritiserad polischef i Skåne hoppar av: "Oerhört slitsamt"

Hårt tryck på Malmöpolisen efter våg av skottlossningar