Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas uttagen till juniorlandslaget i rally

Kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör tillhör med sin chaufför Niklas Karlsson de största talangerna inom svensk rally. Nu har 21-åringarna blivit uttagna till juniorlandslaget

Annons

Grussäsongen närmar sig för Andreas Johansson som sett fram emot att börja tävla igen i SM efter femteplatsen i Östersund i slutet av februari. Teamet ligger åtta i den totala SM-serien efter en tuff start i den första deltävlingen i Sandviken då rallyföraren Niklas Karlsson blev magsjuk. I deltävling två i Östersund var förutsättningarna bättre och duon visade att de kan vara med och kriga högt upp.

- Att få åka på grus snart passar oss bättre, säger Andreas som ser fram emot nästa deltävling i Tingsryd mellan den 9-11 maj.

Inför uppladdningen fick Kungsörkillen ett glädjande besked om att han och Niklas Karlsson blivit uttagna i juniorlandslaget.

- Jättekul att vi blev uttagna. Det är första gången. Kul att de vågar satsa på oss. Nu är vi sex ekipage i förbundets juniorlandslag i rally, berättar Andreas Johansson.