Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren!

Vad är det som händer? Snön smälter och temperaturen kryper sakta men säkert över nollan.
Kan det vara våren som är på gång?
Kollar försiktigt i kalendern. Jo, det stämmer. Det var Vårdagjämning den 21:a och till helgen är det dags för sommartid. Då är det läge att göra en Fylking, öppna dörren och utbrista i ett ÄNTLIGEN!!!

Annons

Kan man lita på våren då? Ja, av egen erfarenhet tycker jag det. Solen kommer att skina, cyklar smälter försiktigt fram från cykelstället och ungen har växt ur skorna.

Inte bara det, vad skall han ha för jacka? För det vet väl alla föräldrar hur det är. En täckjacka är ju alldeles för varm mitt på dagen, så det blir t-shirt eller i bästa fall en huvtröja på rasterna, med tillhörande förkylning som ett brev på posten.

För är det någonting som min mor lärde mig, så är det just bristen på kläder under vårens intåg som skapar alla förkylningar. Men är det varmt så är det.

Dock, låt er inte luras allt för mycket.

1 maj snöar det säkert.

Men det är inte bara goda saker som våren för med sig. Nu kommer jag inte undan längre.

Det är dags att börja ett nytt liv (igen) med den dagliga långpromenaden. Konditionen skall nämligen upprustas. Jag har i ett svagt ögonblick lovat att vara fjärdetränare i Södras P-02 och bör få en puls som understiger 180 när jag skall plocka in koner och bollar. Då är en längre promenad per dag en bra början som inte sliter allt för mycket på kroppen. Och vem vet, om två månader kan jag kanske jogga fram också.

Men att hinna med -02:orna på plan har jag redan avfärdat. Jag får hålla mig till att lära ut ”överstegen och yttersidorna”. Och det är väl vad alla i Södra fruktar med mig som tränare.

Själv har jag mött våren på Gran Canaria (inte i Södertälje som det står i visan) och det är faktiskt att rekommendera. Efter denna extremt långa vinter behövde kropp och själ få ett avbrott från snö, kyla och halka. Bara känslan av att gå i shorts och T-shirt, samt att se glädjen i sonens ögon när han gjorde ”bomben” vid poolen var värt hela resan.

Att det sedan var karaoke i hotellbaren på kvällarna… det står man faktiskt ut med. Fast ibland undrar jag om det inte skulle vara skottpengar på vissa varelser. Eller att de i alla fall skulle portas från bardisken.

Till sist ett tröstens ord till Mäklar´n och Brevbärar´n.

Livet är inte alltid rättvist, men ni vet ju att det bara går åt ett håll när ÖSK står för motståndet. Tänk på att det bara var en träningsmatch. Ni kommer säkert igen någon annan gång. Men inte mot oss.

För övrigt tyckte sonen att rätt låt vann.

Mer läsning

Annons