Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadig ström för att rösta

Artikel 7 av 45
Val 2010
Visa alla artiklar

Nya indelningar i färre och större valkretsar förvirrade och irriterade på en del håll i går. Möjligen förklarar det en del av den ökning i förtidsröster som noterats.

Annons
Liten vallokal. I Himmeta skola var det bara förhandsröstning. Annelie Bernhardson lämnar röstkort och kuvert till Ulla-May Persson och Anne Tjernberg.

På landsbygden stod folk kanske inte i kö under valsöndagen, men enligt röstlokalsfunktionärerna var det ändå en jämn tillströmning.

– Det märks att många har valt att förhandsrösta, konstaterade bland andra Kungsörsmoderaternas ledare Stellan Lund, som stod utanför Bjröskogsskolan och delade ut valsedlar för sitt parti.

Inne i lokalen konstaterades att man fram till klockan 15 räknat in cirka 400 röstande av 1 150 röstberättigade.

Valskog har inför årets val slagits ihop med Kungs Barkarö för att kretsen ska nå upp till den minimistorlek valmyndigheten förordar. En del kritik har hörts, främst från dem som måste resa långt för att rösta.

En som inte verkade speciellt kritisk, var Maud Tillberg.

– Det känns bra, jag har inte haft svårt att bestämma mig alls, tycker jag. Har väl följt ungefär samma linje som jag brukar, kommenterade Maud när hon kom ut ur skolmatsalen som för dagen dukats för röstning.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons