Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S sitter kvar

Artikel 27 av 45
Val 2010
Visa alla artiklar

Trots att Socialdemokraterna haft makten under så lång tid säger Elizabeth Salomonsson att hon inte tog ut någon seger i förskott.

Annons
Sitter säkert. Socialdemokraterna har haft makten i Köping sedan början av 1930-talet och fick fortsatt stöd av väljarna. Kommunalrådet Elizabeth Salomonsson säger att hon är både glad och ödmjuk över att få det förtroendet från Köpingsborna.

Det var inget muntert gäng som under valkvällen kunde konstatera att Socialdemokraterna backade i riksdagsvalet.

Men lokalt gick det betydligt bättre. Partiet fick fortsatt stöd av väljarna och i stort sett lika många röster som vid förra valet. Därmed behåller partiet sina 22 mandat i kommunfullmäktige.

– Även om vi fått många positiva reaktioner vid valstugan tar jag aldrig ut något i förskott. Men vi är jättenöjda med valet lokalt och med landstingsvalet, säger kommunalrådet Elizabeth Salomonsson.

Under den senaste mandatperioden har Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet samarbetat. Och det finns inga planer på att ändra den ordningen.

– Nej, vi har haft ett väl fungerande samarbete, så det har vi tänkt att fortsätta med.

Precis som hos många andra partier oroar stödet till Sverigedemokraterna, som efter valet har tre mandat i kommunfullmäktige.

– Det är trist att de gått fram så mycket. De har ju haft en plats i fullmäktige under den här mandatperioden men inte levt upp till det förtroendet. Men det är ju väljarnas dom, så det är bara att acceptera.

Helst hade hon förstås sett en Socialdemokratisk regering.

– Det har en väldigt stor betydelse för den lokala poltiktiken. Att det inte blev så betyder att vi får betydligt mindre statsbidrag till sådant vi ville satsa extra på, till exempel förskolan. Men de investeringar vi lovade att göra precis innan valet ska vi genomföra.

Dit hör bland annat en biogasmack och satsningen på Kolsva centrum.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons