Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polissatsningmot elevfylleri

Det ska bli besvärligare för elever som tänkt sig att fira skolavslutningen med alkohol. Polisen satsar nu extra på att minska drickandet bland unga.

Annons

– Vi kommer kanske inte att kunna ingripa mot varje övertramp, men syftet är att stämma i bäcken och visa att de lagar och regler som finns i samhället även gäller på skolavslutningen, säger Jan Ståhl, chef för brottsförebyggande enheten vid Västmanlandspolisen, i ett pressmeddelande.

Polisen kommer att vara extra aktiva när det gäller att ingripa mot ungdomar som dricker eller har med sig alkohol. Varje sådant fall kommer också att sluta i en anmälan om brott mot alkohollagen, och alltså en polisanmälan om vem som skaffat alkoholen åt de unga.Dessutom blir det punktmarkering av misstänkta langare, allt för att minska alkoholtillgången bland minderåriga.

Därutöver har skolorna uppmanats att se till att den ordinarie drogpolicyn följs även på avslutningsdagen. Det gäller till exempel att skicka hem unga som är påverkade, och se till att alkohol inte tas med upp på flaken i studenternas kortege

Mer läsning

Annons