Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Hamnvägen Två

Peter Adehill öppnade Nya Hamnvägen Två i höstas.

Annons

Hej Peter Adehill, du öppnade Nya Hamnvägen Två i höstas, hur har det gått?– Det har gått riktigt bra. November och december var jättebra, medan januari och februari varit lite lugnare. Men nu känns det som om det rullar igång igen. Jag ser med tillförsikt fram emot våren, då vi bland annat är återförsäljare för Artwood som är jätteduktiga på rotting och även konstrotting.

Du längtade efter att starta eget igen, har det mött dina förväntningar?– Jag visste ju vad jag gav mig in på, så det har väl inte varit några direkta överraskningar. Men självklart är det fantastiskt roligt, och även en stor utmaning, att starta upp en butik i Köping. Utmaningen består ju i att få kunderna att stanna i Köping, och där har vi butiksinnehavare ett stort ansvar. Det är oerhört viktigt att hitta på nya saker, nya grepp och att ibland bjuda på det oväntade. Vi lever ju av kunderna och då krävs det att man är ödmjuk inför dessa kundmöten. Sen tror jag att samarbete butikerna emellan är positivt för alla. Vi kommer bland annat ha ett samarbete med Färg1:an, som jag ser fram emot.

Din butik ligger lite utanför centrum, hur har det fungerat?– Det kommer fortfarande in kunder och säger att de aldrig varit här, och det är ju positivt. Det vore värre om alla redan varit här… Vi har mycket trafik i korsningen precis utanför, vi har Volvo/Getrag på andra sidan vägen och vi har Jysk på andra sidan gatan, så det rör mycket sig folk i området. Det är inte många minuter om dagen som det är tomt vid ljussignalerna. Vi kommer dessutom att synas i skyltfönster i centrum inom kort. Det är ju så att ”syns man, finns man”.

Har du mött den efterfrågan du hoppats på? – Ja, det tycker jag. Sen vore jag naiv, om jag trodde att kunderna ska komma in och spontanköpa möbler. Möbler vill man fundera lite på, och även åka runt och titta hos andra.

Är sortimentet detsamma eller har det formats under tiden?– Sortimentet är i stort sett detsamma. Självklart har det kommit in några nya leverantörer, men vi försöker behålla vår stil, det vill säga att man ska kunna hitta det man läser om i inredningstidningarna.

Vad är aktuellt i butiken?– Tolix, den franska caféstolen helt i metall. Finns också som pall 50 och 70 cm höga. Det finns inte en inredningstidning med självaktning som inte har den med. Artwood, rotting av högsta kvalité till uteplatsen eller den inbyggda altanen. BOXinBAG, nu kan man servera bag in box-vin på ett elegant sätt. Perfekt presenttips!

Annons