Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namn till alla SD-stolari KAK-regionen

Artikel 38 av 45
Val 2010
Visa alla artiklar

När personalen på länsstyrelsen räknat samman och kontrollerat alla röstsedlar, står det klart att Sverigedemokraterna har namn till alla stolar i KAK-regionens kommunfullmäktigesalar.

Annons

I går eftermiddag gjordes de sista sammanräkningarna i kommunalvalet på länsstyrelsen i Västerås. Lottning fick tillgripas för att utse representanter för Sverigedemokraterna i Arboga och Köping.

Sedan tidigare stod det klart att Sverigedemokraterna hade ett namn i vardera Köping respektive Arboga, på sina förtryckta listor. Under räkningen har det sedan dykt upp ytterligare namn, vilket nu gjort att samtliga stolar kan besättas.

I Köping handlar det om tre platser och i Arboga två.

Personen som var klar i Köping heter Per Olof Rizell och han kommer att få sällskap av Claes Swedenborg, samt Roffe Blom. Vid den slutliga sammanräkningen hade Swedenborg fler än en röst. Sedan fick lottning tillgripas mellan Blom och en annan person. De två hade en röst var. Blom vann lottdragningen.

I Arboga var förtryckte Mathias Söderström given till en av platserna. Sedan fanns det ytterligare tre namn med varsin röst. När lottningen var genomförd stod Per Holfve som vinnare.

Nu återstår det att se om de framlottade personerna ställer upp för Sverigedemokraterna. De är inte tillfrågade av Länsstyrelsen.

I Kungsör fanns det tre förtryckta namn och de två förstnämnda tar hand om de ordinarie platserna. De två heter Susanne Hovander och Gian-Claudio Marinoni .

Annons