Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsokällan4u

Hösten 2009 öppnade Helen Andersson Hälsokällan4u.

Annons

Hösten 2009 öppnade Helen Andersson Hälsokällan4u.- Jag jobbade hemifrån och behövde en lokal för att kunna erbjuda alla behandlingar och utöka butiksverksamheten. Jag letade ett par månader och när det blev ledigt på Stora Gatan kändes det som ett naturligt steg att flytta in. Trots att det var lågkonjunktur och tuffa tider kände jag mig inte oroligt, jag trodde hela tiden att det skulle gå bra. Det har varit upp och ner men jag har fått en otroligt bra start. När man ska starta eget tror jag det är viktigt att inte lyssna för mycket på andra.

Vilket är ditt koncept?- Vi är en spa-verksamhet och utför alla våra behandlingar utifrån en holistisk auyrvedisk grundsyn. Vi ser till hela människan och det handlar om hälsa snarare än bara skönhet. Vi erbjuder massagebehandlingar, alginpackningar, lerinpackningar och ansiktsbehandlingar. Bio Sculpture nagelbehandling är idag vår största del och jag har anställt en tjej som utför dem. Jag har också en föreläsningsverksamhet där jag själv föreläsare, men även bokar in externa föreläsare.

Vilka produkter hittar man i din butik?- Vi har nischat oss på BDHI-certifierade naturprodukter. Det är helt ren hudvård som är fri från syntetiska och miljöfarliga råvaror. De är heller inte djurtestade i något led. Man kan med stolthet rekommendera dessa produkter. Det är svårt i vårt stressa samhälle att låta bli att slänga ner produkter från snabbköpet utan att tänka på vad som händer med vår miljö och vår kropp.

Hur är det att driva butik på liten ort?Jag är uppvuxen här och ville satsa på hemmaplan. Det är viktigt att vi har ett levande centrum och en lokal handel. Det finns ett stort utbud och det gäller att det också finns en marknad. Det går inte att bara hålla tummarna, det gäller att se till butiker på orten överlever.

Annons