Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler röster om deförsta siffrorna

Artikel 6 av 45
Val 2010
Visa alla artiklar

Christina Eljansbo Hammarbäck, MP i Köping, reagerar på vallokalsundersökningen som flaggar för en rejäl uppgång för Miljöpartiet:

Annons

- Man borde väl jubla mer än man gör, men samtidigt så måste man komma ihåg att opinionsundersökningar är opinionsundersökningar.

Vänsterpartiets Andreas Trygg, Köping, är glad över rikssiffrorna som pekar på en framgång för (V).

- Ser man på det historiskt så brukar vi lokalt dessutom ligga 2,5-3 procent över riksresultatet, så vi har sannolikt gått framåt lokalt också.

- Det känns så klart bra – även om man samtidigt känner det som ett misslyckande att Sverigedemokraterna nu ser ut att komma in i riksdagen. Här har vi andra misslyckats med att nå de här grupperna av väljare.

Sandra Åhs, riksdagskandidat och Kristdemokraternas förstanamn i Arboga har blandade känslor över rikssiffrorna som visar att partiet backar.

- Än så länge är jag hyfsat nöjd men jag tror att det kan bli bättre. Det ska bli spännande att se hur det går lokalt också. Att Sverigedemokraterna ser ut att komma in i riksdagen är väldigt bekymmersamt men både den blåa alliansen och den rödgröna har sagt tydligt att man inte är intresserade av ett samarbete.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons