Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

El-man Audio Video

Annons

Ni öppnade en audio video-avdelning i höstas, berätta mer!

- I slutet av på november öppnade vi den nya avdelningen. Det fanns egentligen två anledningar. Den första var att vi hade yta över i butiken som vi inte använde. Den andra var att vi tyckte att utbudet var för litet här i Köping. Det fanns ju en El-manbutik uppe på stan, då var vi två skilda bolag men nu är vi samma. De hade en viss omsättning och när de stängde kände vi att det utbud som fanns kvar var för litet. Vårt upptagningsområde är inte bara Köping, det kommer kunder även från Kungsör, Kolbäck och Kolsva.

Hur förändrades själva butiken?

- Vi ville göra den befintliga butiken mer intressant för kunden och bli ett elektronikvaruhus med fler olika typer av produkter under samma tak. Tidigare byggde vi ut belysningsavdelningen och nu kompletterade vi med audio video-avdelning. Nu ska vi växa in i våra nya avdelningar och utveckla dem för att bli så bra som möjligt.

Hur har försäljningen varit?

- I november och december drog det igång väldigt bra, den perioden är bra för den här typen av produkter. Det är alltid svårt innan kunderna lär sig hitta hit men vi har stark framtidstro och satsar på det här.

Vad finns i sortimentet?

- Det är det traditionella inom radio och TV. Den största omsättnignen står TV-apparater för. Även datorer, telefoni och foto är stora delar. Omsättningshastigheten är väldigt hög i den här typen av butik och det gäller att alltid ha aktuella varor.

Hur får man de lokala kunderna att handla här, när konkurrensen är så hård från de större kedjorna i närliggande städer?

- Vi är en av nio butiker som har samma ägare, det ger möjlighet till bra priser då inköpsvolymerna är så pass stora, men priset är inte det enda som är viktigt. Vi ska ha ett så intressant sortiment som möjligt i hela butiken - på vitvaror, belysning och radio och tv. Att hålla en hög servicegrad är viktigt och i detta ingår fria hemleveranser och installation mot betalning. Detta gäller på både vitvaror och TV-apparater. Det finns ett stort intresse för dessa tjänster och det gäller att ha duktigt folk som utför detta. Vi erbjuder även egen reparation om något skulle gå sönder. Den lokala marknadsföringen är också en viktig del!

Mer läsning

Annons