Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det jobbas för visning

Centrumföreningens modevisning blir större och bättre. Höstens lyckade koncept förnyas och vårens modefest tar form.

Annons
Pia Hjelm Södergran, centrumledare i Köping, håller planeringsmöte för den kommande mode- och frisyrvisningen.

Det är en måndag i början på mars.

Centrumledaren Pia Hjelm Södergran har samlat ihop ett tjugotal av centrumföreningens medlemmar för planeringsmöte inför den kommande modevisningen.

– Vi har 225 biljetter sålda redan, på tre dagar. Vi har ett femtiotal kvar. Det är ju helt fantastiskt!

I mitten på mars är biljetterna slutsålda. Modevisningen, som i höstas knappast kunde beskrivas som något annat än succé, görs den 30 mars i sin andra upplaga. Den största förändringen är att evenemanget flyttats från Hotel Scheele upp till Folkets Hus och att gästerna den här gången sitter till bords och äter middag samtidigt som visningen pågår.

Årets show kallas mode- och frisyrvisning och det är, precis som namnet skvallrar om, mer än kläder som skickas ut på catwalken. Nytt för denna säsong är tre frisörsalonger som visar kreationer på ungefär tio modeller vardera. Salong Klipp Dig, som drivs av Eveline Nyström och Anna-Karin Sandblom, öppnade vid årsskiftet och för dem var det en självklarhet att gå med i centrumföreningen.

– Det är viktigt med ett levande centrum. Det är kul att synas och speciellt att vara med och delta i ett sånt här evenemang. Jag tror att vi för in nya idéer och inspirerar till att ta ut svängarna mer, säger Anna-Karin Sandblom.

Visningen består av två akter. Varje deltagande butik har två ingångar per akt och frisörerna en.

Anna-Karin Sandblom berättar hur det som från början var tänkt som en enkel visning under mötena växte sig större.

– Från början tänkte vi bara frisyrer men det växte hela tiden och har blivit till ett helt koncept. Vi kommer att ha ett blandtema på vår ena ingång och ett mer specifikt tema på den andra, säger Anna-Karin som är förtegen och inte vill avslöja allt för mycket.

Inför visnigen har Klipp Dig fullt upp med att planera upplägget, fixa modeller, ragga accessoarer och kläder till sina modeller. Visningsdagen blir en lång dag med mycket jobb.

– Vi har höga förväntningar, mycket kan gå snett, men det här ska ju vara rolig grej. Vår tanke är inte att visa trender och mode utan snarare vara kreativa. Vi satsar på inspiration och show! avslutar Anna-Karin.

Årets konferencier slår högt i modekretsar och är ingen mindre än Yvonne Ryding.

– Jag har jobbat med Yvonne tidigare i liknande sammanhang och vet att hon levererar det vi vill ha. Intresse för mode, lätt för att prata, spontan, ödmjuk och sen väcker hon nyfikenhet med sin bakgrund och sitt utseende. Hon är perfekt för detta och dessutom i dagarna själv designer till ett eget klädmärke, så intresset finns verkligen, säger Pia Hjelm Södergran.

Förra året uppstod jubel när kvällens överraskningsmoment, uniformklädda yrkespersoner, gjorde entré på catwalken. Pia utlovar ett liknande moment i år, men vad det är, det återstår att se om en vecka.

Nytt för i år är att även frisyrer visas upp i samband med modevisningen. ”Vi satsar på inspiration och show” säger Anna-Karin Sandblom från Salong Klipp Dig.

Mer läsning

Annons