Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det har blivit en nytändning i partiet”

Artikel 30 av 45
Val 2010
Visa alla artiklar

Valets stora vinnare är Moderaterna, men glädjen är minst lika stor hos Miljöpartiet som får ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige och som kan bli något av ett vågmästarparti.

Annons

Arboga. Valets stora vinnare är Moderaterna, men glädjen är minst lika stor hos Miljöpartiet som får ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige och som kan bli något av ett vågmästarparti.

Glädjen var stor när medlemmar från Köping, Arboga och Kungsör följde valvakan tillsammans i Köping i söndags kväll.

– Det gick bra för oss alla. Det var mycket glädje i omlopp och det känns jätteroligt att Miljöpartiet i Arboga kommit igen, säger Susanne W Linde, andranamn på Miljöpartiets valsedel, och tillägger att Sverigedemokraternas inträde trots allt lade lite sordin på munterheten.

– Ska man se något positivt med det så är det att vi, över partigränserna, kan stå enade mot ett Sverige med främlingsfientlighet.

Hon söker förklaringar i det egna partiets framgångar på riksnivå men lyfter även fram det lokala engagemanget som varit ”väldigt roligt med många diskussioner”.

– Det har blivit lite nytt blod i partiet. Jag, och även andra, har känt att det blivit en nytändning.

Efter valnatten står det klart att Miljöpartiet tillsammans med Sverigedemokraterna, utgör ett av två partier som Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Omsorgspartiet kan komma att vända sig till för att få majoritet i kommunfullmäktige – beroende på den slutgiltiga utgången. Susanne W Linde, hade under gårdagseftermiddagen, inte hört att partiet fått någon förfrågan.

– Det jag har sett är via Facebook där Olle Ytterberg skrivit en del att han hoppas på Miljöpartiet. Men så vitt jag vet har vi inte fått någon förfrågan. Vi ska träffas i partilokalen i kväll och diskutera.

Hur känner du inför möjligheten att ta plats i kommunfullmäktige.

– Personligen är det något jag verkligen ser fram mot att göra, säger Susanne, och fortsätter:

– En del har fått för sig att jag hoppar hit och dit för att jag varit engagerad i fler partier tidigare, men det är skitsnack. Miljöpartiet bär upp de frågor som jag alltid engagerats av. Det känns jättekul.

Annons