Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den ljuva sommartid

Äntligen, som Fylking brukar ropa, har den efterlängtade sommaren etablerat sig.

Annons

Det märks, om inte annat, med stor tydlighet i villakvarteren runt om i staden.

Uteplatser rustas upp, nya dynor införskaffas och den kära gamla grillen rullas fram.

Gräsklippare smattrar och studsmattor misshandlas av tjoande ungar. Det har jag sett med egna ögon under mina motionsrundor promenerandes runt om i staden.

Varma dagar, ljusa nätter och än så länge ganska myggfritt.

Men, tillbaka till rubriken. Det står en skolavslutning framför oss i en lokal nära dig.

Sonen kom hem med ett papper som han glatt visade upp.

- Vi ska sjunga den här på skolavslutningen. Kan ni den här låten?

-Låten, sade den ömmande modern till sonen. Detta är ingen låt utan en psalm!

-Den har sjungits på skolavslutningar i många hundra år. Det är klart vi kan den, svarade undertecknad, som har en viss förmåga att överskatta sitt minne.

Därefter vidtog en underskön duett mellan sonens båda föräldrar. Första versen satt nästan perfekt. När vi sedan skulle briljera med nästa text så tröttnade sonen och satt sig framför TV:n igen. Nåja, det är i alla fall skönt av vi slipper debatten om ”låtval” och kyrka vid skolavslutningen. Traditionens makt är stor i Arboga.

Att bada utomhus är ju också en av sommarens stora begivenheter. Att slänga sig i det svalkande vattnet en högsommardag när solen strålar och kroppen svider är som grädde på moset. Också en liknelse. Jag har aldrig haft grädde på något mos. Är det gott?

Men nu har vi arbogabor fått för våra synder. Ekbacksbadets utomhusbassäng läcker som ett såll och måste därför stängas. Det är väl vad man kan kalla tajming? Så säsongens viktigaste fråga blir då naturligtvis till Krillan i Köping. Är ni beredda?

Musik skall avlyssnas inom kort.

En äldre gentleman vid namn Eric Clapton skall spela lite blues i Stockholm i juni.

Och till detta har jag biljetter. Julklapp från en mycket närstående ung(?) man som vet vad som får ett fadershjärta att smälta. Sen skall jag bara förklara för sambon att man inte alls behöver ha med sig öronproppar. Blues skall både höras och kännas.

För övrigt ser jag sommaren med tillförsikt. Har ännu inte planerat allt för mycket. Lite semester, god mat och löfte om att motionera lite mer. Samt ett antal besök på Behrn Arena.

Det gick ju bra i söndags. GAIS avfärdades med tämligen klara 3-1, och när du läser det här så är det snart dags för Norrköping borta. Tre poäng där och vi är åter med i snacket om guldaspiranter. Vi= ÖSK alltså. Örebro SK. Fotboll.

För övrigt vill jag tillönska er en trevlig sommar och återkommer förhoppningsvis i augusti med en helt sanningsfull krönika om varför livet är som det är. Och det är det ju.

Mer läsning

Annons