Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bürger växer

Bürgers växtgård har haft en varaktig expansionskurva sedan starten 1994. Per Bürger beskriver det som att det varit ”ett ständigt kaos” med ideligen nya projekt och satsningar som alla varit drivna av intresse, passion och så givetvis lojala kunder.

Annons
Per Bürger med vårens första penséer.

- Visst är det på sätt och vis lättare att vara större, man får större muskler till marknadsföring, men det viktiga är den gemytliga känslan. Vi vill hellre bli bättre än större, säger Per Bürger.

När branschen i allmänhet tenderar att styra över till diversehandel med försäljning av mycket mer än växter, vill Bürgers istället bli mer och mer specialiserat.

- Hos oss är växterna i fokus. Det är det vi tycker är roligt och är stolta över. Alla i personalen har sina ansvarsområden och vi har specialister i alla led – från fruktträd till snittblommor. Våra kunder vill diskutera och prata och då räcker inte snabbköpet till, istället satsar vi på kvalitet och ett brett sortiment.

Till Bürgers Växtgård hittar trädgårdsintresserade från alla håll och kanter, men närområdet är fortfarande av största vikt.

- Vi lägger mycket kraft för att visa oss för hemmakunderna. När en kund trivs fungerar de som vår bästa ambassadör, de sprider ordet vidare och det är annons om något!

Precis som i alla branscher är det förstås nödvändigt att vara attraktiv även när det gäller pris. Som en del i utvecklingen har Bürgers städat bort de flesta mellanhänder och satsar på direktimport.

- Vi vill ha ett kort leverantörsled där vi får rena partier direkt från odlarna till oss, vi reser mycket och hämtar influenser från andra ställen. Det blir en inkörsport till att lära känna ny produkter och det är en jätterolig utveckling, säger Per.

Nästa steg för företaget är att under en fem års period bygga fram en inspirationsträdgård på 4000 kvadratmeter.

- Det finns ingen komplett visningsträdgård i närheten och vi hoppas att det generar turism. Det ska vara en plats där idéer och fantasier får fritt fram.

När den blir färdig? Det blir den aldrig, skrattar Per, det är det som är det fantastiska med en inspirationsmiljö.

Annons