Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinnande lastbilstoppade trafiken

Stora trafikstörningar uppstod på E18 i samband med en lastbilsbrand på fredagsmorgonen.

Annons
Flaket på lastbilen blev helt antänt och branden orsakade mer än timslångt stopp på E18 medan släckningsarbetet pågick.

Det var vid 8-tiden på morgonen som larmet kom. En lastbil på väg västerut hade av okänd anledning börjat brinna på E18 strax öster om Köping.

Räddningstjänst och polis skickades till platsen. Ingen människa uppges ha skadats.

Det uppstod dock omfattande trafikproblem på E18, med totalstopp i trafiken under släcknings- och bärgningsarbetet. Först efter cirka en och en halv timme bedömde insatsledaren på plats att det gick att släppa på trafik förbi brandplatsen.

Enligt preliminära uppgifter började lastbilen brinna i samband med att ett av bakdäcken exploderat, något som i sin tur kan ha orsakats av anliggande bromsar.

Den brunna lastbilen kommer att bärgas senare under dagen och i avvaktan på att det blir klart leds trafiken västerut (mot Köping) om via gamla vägen över Munktorp.

Ännu klockan 15.30 hade polisen i Västmanland inte fått klartecken om att släppa på trafiken på E18. Däremot hade omledningen havererat genom att någon eller några fått för sig att inte följa skyltningen via Munktorp och i stället köra småvägar mot Köping. Detta ledde till att E-18-trafiken började köra "följa John" vilket snabbt ledde till att småvägarna korkades igen. Ända in längs Östanåsgatan och ner till trafikljuset på Ringvägen stod det sedan stilla långa tider tills polis kom på plats och kunde dirigera trafiken. Polis från Västerås har åkt ut till Morgendal för att se till att inte fler trafikanter förirrar sig in på småvägarna.

Mer läsning

Annons