Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre får inte välja

Min och min brors gamla mamma på dryga 90 år har flytta till ett äldreboende i Köping. Som många gamla ramlade hon och skadade sig, vilket var början till slutet på eget boende.

Efter lasarettsvistelse blev det korttidsboende och en kort sejour i hemmet för att komma tillbaka till korttids igen.

Hon insåg själv att det var dags att tänka på flytt till ett äldreboende. Hennes önskan var Nordlund, då hon i drygt 65 år bott på den sidan av staden.

Den valfrihet många lovsjunger gäller inte en äldre människa som är helt klar i huvudet men när kroppen inte längre hänger med. Accepteras inte erbjudet permanentboende åker man ut från korttidsboendet och hem fortare än kvickt.

Det blev inte Nordlund, utan ett rum på 37 kvadrat på fel sida om E18. Mitt i rummet tronar en ful gammal säng som säkert är betald för länge sedan.

Det finns varken kyl eller kokmöjligheter, hon kan inte förvara något kallt eller koka en kopp kaffe om hon skulle vilja.

Hon betalar 4 305 kronor per månaden i hyra till KBAB, då ingår el och sängen, men några lampor drar inte mycket! Något annat har hon inte möjlighet att göra av med el på.

I Bbl/AT utannonserades en lägenhet på 78,4 kvadrat till ett pris av 5 843 kronor per månad. Det är samma bostadsbolag som hyr ut och några hus från boendet mamma har. I hyran i går inglasad balkong och kabel-tv, jag utgår ifrån att det även finns både spis och kyl i lägenheten.

Jag förväntar mig ett svar och en motivering till varför våra gamla ska betala så mycket mer per kvadratmeter än andra hyresgäster.

Det tråkigaste i den här historien är ändå att mamma från att hon skött sig själv med lite hjälp från min bror och hemtjänsten nu tycker allt är trist och meningslöst.

Kungsör

Dottern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel