Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åbrinken kan få nya bostäder redan 2017

 
Byggnation vid Åbrinken i Arboga
Visa alla artiklar

Ett arkitektföretag från västkusten har tagit sig an Åbrinken i Arboga – och har planer på nya bostäder där. – Jag har varit en del i Arboga, det är en häftig stad, säger Stefan Werner på Stefan Werner Arkitekter AB.

Fastigheten hittade Stefan Werner när han tittade runt på fastigheter till ett annat projekt för två år sedan.

Han tycker själv att fastigheten Åbrinken ligger väldigt fint till vid ån.

– Det är även väldigt centralt, det passar väldigt bra för ett nytt bostadsområde.

Grundtanken för bostäderna de ritar är gammaldags med lantlig karaktär, men ändå samtida med enkel planlösning och glas.

– Vi vill rita hus i form och skala som hör hemma vid ån i Arboga, men att de samtidigt ska vara moderna, säger Stefan Werner.

Han påpekar att de fortfarande är väldigt tidigt i arbetsstadiet så inget är spikat än. Men det man tittar på nu är radhusliknande hus i två plan om 70 kvadratmeter per plan.

Går allt som det ska är målet att husen ska stå klara våren 2017.

Detaljplanen för fastigheten har varit klar sedan 29 november 2013. Sedan dess har flera visat intresse för fastigheten. I våras skickade Stefan Werner in ett skriftligt förslag och bad om ett möte.

Kommunen är väldigt positiva till att det nu händer något konkret.

– Det är ett otroligt fint område, vi hoppas det här leder till att det byggs bostäder här nu, säger Mimmi Öberg på tekniska kontoret.

Hon berättar att kommunen har tecknat ett avtal med arkitektbyrån. Vilket innebär att de i nuläget har ensamrätt att utveckla området, och har fram till 31 mars 2016 att ta fram ett genomförbart förslag.

– Efter den här perioden kan det bli aktuellt med en försäljning av fastigheten till arkitektbyrån, säger Mimmi Öberg.

Det blir alltså sedan arkitektbyrån som säljer husen och anlitar byggare.

Johanna Enbäck [email protected]