Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18 inredningsdetaljer som är för trendiga

 
Björkmans betraktelser
Visa alla artiklar

Bostadspuls redaktör listar 18 föremål som hon kallar inredningsvärldens Channing Tatums.

De är överallt. I inredningsreportage, bloggar, instagram, bostadsannonser och såklart i butikerna. Prylarna man ska ha. Som många har, om de har råd. Eller kreditkort?

Men varför vill alla ha likadana grejer? Är vi så ängsliga? Jag tror inte det är så egentligen. Man kanske inte ens vet att alla andra köper samma detaljer. Därför har jag gjort en lista att följa om du vill undvika grejer som är för trendiga.

Men innan någon tar illa upp.

Nästan alla dessa prylar är högkvalitetsgrejer av fin design. Så jag fattar. Och egentligen ska man strunta i vad andra har och bara köpa det man gillar. Men låt mig göra en liten jämförelse för att bättre förklara vad jag menar.

Den amerikanska straighta komikern Louis C.K har ett skämt om att han "bara är gay för Channing Tatum". Det är skådespelaren som slänger kläderna i filmen Magic Mike. En snubbe som är så snygg att straighta killar tittar en extra gång tydligen. (Precis som många tycker att Klong-vasen "Äng" är jäkligt snygg. Och det är den ju.) Men om du fick veta att ALLA är tillsammans med Channing Tatum, skulle du vara lika sugen på honom då? Alltså ALLA. Bästa kompisen, syrran, grannen, chefen, kollegan, mormor... Du skulle nog inte vara lika het på gröten va?

Läs även: 4 starka trender hösten 2017 – "ljust och fräscht" får ge vika

För Plus-kunder och prenumeranter: Prylspan: Lys upp tillvaron i höst – 10 nya favoriter från inredningsmässan

Så här kommer inredningsvärldens 18 Channing Tatums, eller 18 saker som är för trendiga, eller 18 detaljer som ger dig 200 000 extra om du stylar din lägenhet med dem inför försäljning. Gissar jag.

För Plus-kunder och prenumeranter: Klicktoppen: "Madicken-villa" lockade till flest klick

1. Klong-vasen Äng

Jag börjar såklart med Klong-vasen. Första gången jag såg den ville jag ha den. Men jag köpte den inte för jag köper sällan dyra saker. Tur var väl det för nu är den överallt. Alltså, jag tror det står en under mitt skrivbord.

2. Beni Ourain-mattan (och de många kopiorna)

Denna vackra handvävda marockanska matta med diamantmönster i svartvitt har förlorat sin charm eftersom ja, det ligger en sån under mitt skrivbord också.

3. Elefantöra

Det finns andra växter. Jag lovar.

4. House Doctor DIY pendent-lampa

Jag erkänner, det var förälskelse vid första ögonkastet för mig. Men sen hade kompisen den, och grannen och tio personer i mitt instaflöde. Så det tog slut snabbt.

Läs även: Krönika: "Är det en sån där ”ljust och fräscht”-människa som dömer mig och mina prylar?"

5. Kartposters

Designbyrån Ehrenstråhle & Wågnerts svartvita posters av olika städer (i begränsad upplaga) är en hit. Och kopiorna många, många. Jag blir i alla fall inte exalterad längre.

6. Elefantkudden från Svenskt Tenn

Med den kan man visa att man både är cool, lite rik och har barnasinnet kvar. Gäsp.

7. Handdukar från det anrika italienska designhuset Missoni

"Jag har inte bara vita grejer, kolla handdukarna i badrummet!" (Vilken rebell!)

8. Kitchen Aid köksassistent

Det finns andra maskiner som har plats för en dubbel bullsats också. Om du nu faktiskt tänker använda maskinen.

9. Sjuan-stolen

En sann klassiker. Men göm den när inredningsreportern kommer och ska göra reportage. Den inspirerar ingen längre.

10. Linné carafe

Första gången jag såg den trodde jag den kom från en onämnd billighetskedja. Den var visst dyr. Men tror det finns kopior nu eller hur?

11. Tidningen Kinfolk

Det bara råkar ligga framme eller?

Jag antar att det är livstids garanti att du alltid kommer vara hipp när du har en vipp?

12. Svartvit fotokonst med Kate eller Scarlett

Det finns andra brudar.

13. Matbordet Superellips från Bruno Mathsson (och alla kopior)

Gör som med Sjuan-stolarna. För det här bordet har fyllt sin kvot i inredningstidningarna.

14. Laptop från Apple

Vi fattar, du bryr dig om design. Du har en dator från Apple utan ett enda synligt fingeravtryck på. Men varför är den med när du fotar din nya soffa?

15. Kaktusen

Enligt Feng shui ger taggiga blommor dålig energi. Men de kan också säga att du har koll på läget. (Och om du sett mitt hem, ja jag har några. De är svåra att döda)

16. Stringhyllan

Den är så trendig att den till och med görs i helvitt så även de som egentligen hatar 1950-tal kan inreda med den.

17. Sängkläder i linne

Kom igen, så skönt är det inte att sova i linne. Men det blir väldigt snyggt att bädda lite slarvigt med dem, det erkänner jag.

18. Pedalhink Vipp

Papperskorgen med stort P. Jag antar att det är livstids garanti att du alltid kommer vara hipp när du har en vipp? För annars lägger man väl inte mellan 2 000 och 4 000 kronor (beroende på storlek) på en papperskorg eller?

Se även: Se när Ikea-chefen monterar en stol under tidspress – klarar han tiden?